1001 Færøske Ord (lektørudtalelse)

Lektørudtalelse

1001 Færøske Ord

Lektørudtalelse / materialevurdering

1001 Færøske Ord


Kort om bogen

Billedordbog med mange ord på færøsk og dansk, opdelt i fem kategorier: Mennesket, boligen, steder, naturen og almen viden. Fra 5 år - voksne vil også kunne bruge bogen.


Beskrivelse

Billedordbøger som dækker mange hverdagsemner. De tre ordbøger [1001 Engelske Ord, 1001 Færøske Ord og 1001 Polske Ord] har samme illustrationer, som er en blanding af digitale illustrationer, emojis og først og fremmest fotos. Der er fx ord for kropsdele, familiemedlemmer og følelser. By, bolig, gader, naturen, dyr og et hav af dagligdags ting er dækket ind. Tal og ugedage er også med. Til slut er der en side med alfabetet og en vejledning i udtale, og allersidst er der to registre over alle ordene, både på dansk og på det andet sprog. Kan selvlæses fra 9 år.


Vurdering

Meget anvendelige ordbøger. De fleste illustrationer er gode. De to registre gør bogen let at bruge uanset hvilket sprog der er udgangspunktet. Afsnittet om alfabet og udtale er til gengæld på et niveau hvor mange vil stå af på grund af de fonetiske begreber. Bøgerne er også relevante for voksne, som er i gang med et sprog på begynderniveau.